Tapahtumat

Grabiański-näyttely ja seminaari 

Kuva: Janusz Grabiański

Pro lastenkirjallisuus tuo tammikuussa 2019 Kanneltaloon Helsinkiin puolalaisen klassikkokuvittajan Janusz Grabiańskin (1929–1976) kuvitusnäyttelyn. Näyttely on avoinna 15.1.– 8.2.2019 otsikolla  Satumaista  – Janusz Grabiańskin satukuvituksia. Näyttely juhlistaa Puolan 100-vuotisjuhlavuotta. Pron yhteistyökumppaneina ovat Puolan suurlähetystö, Helsingin Suomi-Puola-yhdistys ja Kanneltalo. (Lue Kanneltalon tapahtumakuvaus täältä.)

Rovaniemen taidemuseo on koonnut näyttelyn taiteilijan lesken Joanna Grabiańskan yksityiskokoelmasta. Grabiańskin kuvittamia kirjoja on ilmestynyt 21 kielellä, suomeksi julkaistiin 1960–1970-luvuilla kymmenen satukirjaa, mm. Kauneimmat eläinsadut, Andersenin satukirja ja Tuhannenyhdenyön satukirja.

Kanneltalon näyttelyyn on laadittu tehtävälomake, jota saa vapaasti monistaa näyttelykäyntejä varten sekä yksittäiskävijöille että koululuokille ja päiväkotiryhmille. Lataa tehtävät suomeksi klikkaamalla tästä ja ruotsiksi tästä

Näyttelyyn liittyy 30.1.2019 lastenkirjojen kuvittamista käsittelevä iltapäiväseminaari Kuvittajan konstit: käsityöstä digikuviin, jossa kuullaan Grabiańskin taiteesta ja suomalaisten kuvittajien tekniikoista ja luomisprosesseista. Seminaari on kaikille avoin 30 euron osallistumismaksulla. Se soveltuu hyvin mm. opettajille, opiskelijoille, kirjastoväelle ja kirjantekijöille. Tutustu seminaariohjelmaan ja ilmoittautumisohjeisiin klikkaamalla tästä!

 

Lastenkirjakahvila Puhuva Pulla

Koko perheen pop up -kahvila Puhuva Pulla avautuu 1–2 kertaa vuodessa Helsingissä tai muualla pääkaupunkiseudulla, usein kirjallisena merkkipäivänä tai jonkin lastentapahtuman yhteydessä.  Kahvilassa on tarjolla puheliaita pullia ja muuta pikkusyötävää sekä lastenkirjallisuusohjelmaa, mm. luentaa ja kirjailija- ja kuvittajavieraita. Lastenkirjoja ja lastenkirjallisuuskortteja saa ostaa minihinnalla.

Seuraava Puhuvan Pullan kahvila on tulossa vuoden 2019 puolella – tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä ajankohtaa.

Satumaratonit ja kirjavinkkaukset

Vuosittain järjestetään satumaraton tai muu lastenkirjallisuustapahtuma esimerkiksi satupäivänä, isänpäivänä tai ruotsalaisuuden päivänä, jolloin ohjelma on kaksikielistä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Aikuisille järjestetään lastenkirjavinkkausta esimerkiksi joulun alla tai edellä mainittujen tapahtumien yhteydessä.