Tapahtumat

Lastenkirjakahvila Puhuva Pulla

Koko perheen pop up -kahvila Puhuva Pulla avautuu 1–2 kertaa vuodessa Helsingissä tai muualla pääkaupunkiseudulla, usein kirjallisena merkkipäivänä tai jonkin lastentapahtuman yhteydessä.  Kahvilassa on tarjolla puheliaita pullia ja muuta pikkusyötävää sekä lastenkirjallisuusohjelmaa, mm. luentaa ja kirjailija- ja kuvittajavieraita. Lastenkirjoja ja lastenkirjallisuuskortteja saa ostaa minihinnalla.

  

Lastenkirjakahvila Puhuva Pulla 20.8.2016

Perinteeksi muodostunut lastenkirjakahvila Puhuva Pulla järjestettiin Ebeneser-talossa, Helsinginkatu 3–5 Ystävämme eläimet -perhetapahtuman yhteydessä. Muina toimijoina olivat Lastentarhamuseo, Aikamatka -projekti sekä talon ensimmäisessä kerroksessa toimiva vironkielinen Lastentarha Anni. Tilaisuudessa esiintyivät runoilijat Jukka Itkonen, Tuula Korolainen ja Jari Tammi. Perinteisten kirja-arpajaisten lisäksi tilaisuudessa oli tarjolla runopostikortteja sekä herkullisia omatekoisia leivonnaisia.

Satumaratonit ja kirjavinkkaukset

Vuosittain järjestetään satumaraton tai muu lastenkirjallisuustapahtuma esimerkiksi satupäivänä, isänpäivänä tai ruotsalaisuuden päivänä, jolloin ohjelma on kaksikielistä. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

 

Aikuisille järjestetään lastenkirjavinkkausta esimerkiksi joulun alla tai edellä mainittujen tapahtumien yhteydessä.