Joulukalenteri 2022 – luukku 3

Jade Haapasalo & Kaisu Strandberg: Pienet suuret keksinnöt. Tietopalat-sarja. WSOY 2022. 61 s. Myös e-kirja ja äänikirja.

Tiedonnälkäisille ja uteliaille lapsille Pienet suuret keksinnöt on oiva kirja. Kirja on helppolukuinen ja kertoo hauskasti hyvin erilaisista keksinnöistä. Jos haluat tietää kuka keksi palapelin, hattaran, lakritsin tai trampoliinin, tämä kirja on sinua varten.

Alakoululaisille sopiva tietoteos kertoo suurista, pienistä, tärkeistä sekä ei-niin-tärkeistä mutta herkullisista tai hauskoista keksinnöistä. Lisäksi tarinoidaan kiinnostavasti ihmisistä keksintöjen takana. Osa keksinnöistä lähti kehittymään tarpeista kuten laastari tai pistekirjoitus, toiset syntyivät vahingossa niin kuin mehujää ja perunalastut. Kirjassa on hupaisia yksityiskohtia ja yllättäviä nippelitietoja. Kuvitukset täydentävät tekstiä eloisalla ja oivaltavalla tavalla.

Ripauksella onnea, taitoa, mielikuvitusta ja sinnikkyyttä jokaisesta voi tulla keksijä! Kirjan loppupuolella saat hyödyllistä tietoa, jos haluat ryhtyä keksijäksi. Tietopalat-sarjan muista kirjoista löytyy monipuolisesti tietoa niin harrastuksista, luonnosta, tieteestä kuin ihmisistä.