Joulukalenteri 2022 – luukku 7

Vuokko Hurme & Väinö Heinonen: Housuvaaran paloasema. Into 2022. 32 s.


Kaikki mitä olet aina halunnut tietää piipaa-autoista, paloasemista ja palomiesten tehtävistä selviää, kun luet Housuvaaran paloasema -kirjaa. Sisaruspari Tilda ja Matti perustavat oman pelastusaseman, ja Muhosen viisihenkisen perheen elämään tuovat vauhtia paloauton lailla huutava pikkuveli ja hänen moninaisia ongelmia ratkova kummisetänsä.

Vuonna 2021 Tietopöllöllä palkittu kirjailija ja taidekasvattaja Vuokko Hurme on julkaissut tieto- ja puuhakirjoja, kuvakirjoja ja romaaneita. Housuvaaran paloasemassa kirjailija tutustuttaa taitavasti, asiantuntevasti ja hauskasti pienet lukijansa tulipalotietoon. Sekin selviää, miten palon syttyessä on toimittava. Väinö Heinosen kuvitus riemastuttavine yksityiskohtineen vetoaa lapseen, etenkin lintuperspektiivistä tehdyt kuvat lisäävät kuvituksen voimaa.

Jo aiemmin on ilmestynyt kaksi sarjan kirjaa, Housuvaaran huvipuisto ja Housuvaaran uimahalli. Tämäntapaiset tietokirjat ovat tervetulleita lasten lukuvalikoimaan. Tärkeät – ja pelottavatkin – asiat käsitellään lapsentajuisesti, lasta kunnioittaen ja lapsen vastaanottokykyyn luottaen.