Joulukalenteri 2023 – Kotoista ja kummallista

Kaamos hämärtää maan ja maailmalla tapahtuu pahoja asioita. Mutta joulu tuo valoa – ja Pro lastenkirjallisuus -yhdistyksen suosittu lastenkirja-aiheinen joulukalenteri. Nyt pääsee taas etsimään lahjavinkkejä ja virikkeitä joulunodotukseen. Kalenteri sisältää 24 kirjaehdotusta päiväkoti- ja alakouluikäisille vuoden 2023 sadosta, pääosin  kotimaisia teoksia. Tarinoissa on sekä vakavia että hauskoja ja niissä seikkailee monenlaista väkeä lapsista outoihin otuksiin. Mukana on kuvakirjoja, runoja, romaaneja, tietokirjoja ja sarjakuvaa. Koska jouluaiheisia kirjoja on tänä vuonna ilmestynyt poikkeuksellisen paljon, niistä on lisälista bonusluukussa 25.

Pron nettisivuilla kalenteri julkaistaan kokonaisuudessaan 1.12., Facebookiin ja Instagramiin  aukeaa uusi luukku joka päivä.

Joulukalenterin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Tuula Korolainen ja Kerttu Rahikka. Kirjaesittelyitä ovat kirjoittaneet myös Piia Bågman, Susanna Gillberg, Sirkka-Liisa Heinonen, Maija Karjalainen, Kaisa Lange, Helena Linna, Markku Lemmetty, Ilpo Mikkonen ja Bea Skaag. Suomennokset on tehnyt Tuula Korolainen, ruotsinnokset Ulrika Rudbäck. Lämmin kiitos kalenteritalkoolaisille ja kirjoja lahjoittaneille kustantajille. Hyvää joulunodotusta ja antoisia lukuhetkiä kaikille!