Aurinkoista kesää!

Kevätkokouksessa toivotimme mukaan yhdistyksen hallitukseen kaksi uutta jäsentä, Kaisa Langen ja Arja Kanervan. Sydämellisesti tervetuloa molemmille!

Syksyllä jatkamme toimintaamme mm. Puhuvan Pullan merkeissä (syyskuussa ja marraskuussa – tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan syksyllä), minkä lisäksi jatkamme aktiivista vaikuttamista lastenkirjatalon saamiseksi Helsinkiin.

Vielä ennen kesälomia laadimme yhdistyksen hallituksen voimin kesäkirjalistan, josta voi käydä poimimassa vinkit kesälukemiseksi. Lista löytyy Vieraspalstalta ja klikkaamalla tästä.

Puheenjohtaja Maija Karjalaisen tervehdyksen siivittämänä Pro lastenkirjallisuus toivottaa kaikille oikein ihanaa ja aurinkoista kesää:

Istuskelin jokin aika sitten lukemassa Pasilan kirjastossa. Pieni varovainen tönäisy ja ystävällinen äännähdys herättivät huomioni: – Ole hyvä, sanoi pikkuinen tyttö ja ojensi ruskeaa paperipussia, johon oli kiinnitetty paperilipuke: Hyvää Naapuruusviikkoa! Lapsi säteili ilosta, kun hämmentyneen kiitollisena otin vastaan hänen lahjansa. Pussissa oli kaksi piparkakkua ja lipukkeeseen kirjoitettuna niiden koostumus: vehnäjauhoja, sokeria, maidotonta kasvismargariinia, vanilliinisokeria, kaakaota. Pieni on suurta. Lapsen vilpitön lahja todisti sen.

Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry:n  järjestämä Puhuva Pulla -lastenkirjakahvila on myös tällainen pienimuotoinen hyvän levittäjä. Millainen tahansa Helsinkiin toteutettavasta Lastenkirjatalosta tuleekin, siellä on ehdottomasti aina oltava tilaa hiljaiselle lukemisille, lapsen ja aikuisen kohtaamiselle, hyvän levittämiselle – naapurustoon!