Kokouskuulumisia

Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry piti poikkeuksellisen tilanteen takia kevätkokouksen ja syyskokouksen peräkkäin 29.9.2020.

Asialistalla olivat sääntömääräiset asiat, mm. tilinpäätös ja vuosikertomus sekä tulevan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma, hallituksen ja puheenjohtajan valinta.

Puheenjohtajana jatkaa Tuula Korolainen ja uuden hallituksen kokoonpano vuonna 2021 on:

Piia Bågman
Susanna Gillberg
Marjut Hjelt
Arja Kanerva
Maija Karjalainen
Kaisa Lange
Jukka Lemmetty
Ilpo Mikkonen
Ulrika Rudbäck

Toimintakertomus näytti, kuinka paljon toimintaa vuonna 2019 on ollut.  Perinteinen lastenkirjakahvila Puhuva Pulla ja lastenkirja-aiheinen joulukalenteri verkossa ovat yhdistyksen jokavuotista toimintaa. Ilpo Mikkosen nukketeatteri PikkuKulkuri esiintyi Lastentarhamuseossa ja saavutti suuren suosion. Suuri ja kiinnostava projekti oli puolalaisen klassikkokuvittaja Janusz Grabianskin Kuvitusnäyttely Kannetalossa ja siihen liittynyt Kuvittajan konstit – käsityöstä digikuviin –seminaari.

Koronavirus-pandemian vuoksi vuoden 2020 toimintoja on siirtynyt vuodelle 2021. Toiminnan pääteemana on lasten tietokirjallisuus, jonka tiimoilta on tarkoitus järjestää seminaari ja kirjanäyttely. Suunnitteilla on myös runoseminaari yhdistyksen 10-vuotisjuhlana, ja tietysti Puhuva Pulla ja joulukalenteri jatkavat.

Korona-aika on synnyttänyt virtuaalitapahtumia, ja yhdistys on ollut aktiivinen tälläkin alueella ja jatkaa edelleen toimintaansa myös virtuaalisesti. Ja keskeinen hanke, Lastenkirjallisuustalo, on aktiivisesti esillä.  Sen pohjalta virisikin innostunut keskustelu kokouksen jälkeen.

Uudelle toimintavuodelle on tulossa monia kiinnostavia tapahtumia, suunnitelmat elävät korona-tilanteen mukana, mutta olemme joustavia ja sopeutumiskykyisiä ja tartumme rohkeasti uusiin ideoihin.