Jäsenkirje 2/2020: Poikkeuksellinen kevät

Alla oleva jäsenkirje on lähetetty yhdistyksen jäsenille sähköpostitse. Liity jäseneksi täällä!

Kevät on mennyt poikkeuksellisissa olosuhteissa ja aiheuttanut muutoksia myös Pro lastenkirjallisuuden toimintaan. Kevään kaikki Puhuvan Pullan lastenkirjakahvilat ja muut tapahtumat peruttiin ja siirrettiin tulevaisuuteen. Yhdistys on kuitenkin jatkanut toimintaansa etänä – kuten niin monet muutkin – ja tuotti heti maaliskuun aikana monipuolisia lastenkirjallisuuteen liittyviä toimintavinkkejä etäopetuksen ja kotikaranteenien iloksi. Vinkit ovat yhtä nähtävillä verkkosivuillamme. Vinkkejä sopii hyödyntää myös kesälomalla!

Kokosimme myös listan viruksiin ja bakteereihin liittyvistä lastenkirjoista, joiden avulla tilannetta voi käsitellä ja tutkia lasten kanssa. Tämäkin lista löytyy yhä klikkaamalla tästä.

Toukokuussa osallistuimme Lastentarhamuseon Kallio kukkii –etätapahtumaan Facebookissa. Tapahtumaan liittyvät videot (ohje luontopäiväkirjan tekoon sekä kirjasuosikkien esittelyvideo) ovat nähtävissä yhdistyksen YouTube-kanavalla.

Pro lastenkirjallisuuden kevätkokous on siirretty keväältä syksyyn, jolloin toivottavasti pääsemme kaikki taas kohtaamaan toisemme. Myös syyskuulle kaavailtu lastenrunoseminaari järjestetään myöhemmin syksyllä. Tiedotamme tarkemmista päivämääristä ja syksyn ohjelmasta vielä erikseen myöhemmin. Lastenkirjainstituutti jakoi myös iloisen tutkimustuloksen: poikkeustila lisäsi lukemista ja äänikirjojen kuuntelua monissa perheissä! Lue aiheesta lisää klikkaamalla tästä.

Vapaaehtoinen jäsenmaksu
Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja on riippuvainen erilaisista apurahoista ja lahjoituksista. Jotta päätavoitteemme, lastenkirjatalo, ja mission varrella järjestämämme tapahtumat olisivat mahdollisia, teemme niiden eteen paljon talkootyötä. Lasten- ja nuortenkirjallisuutta ajavat tapahtumat ja tempaukset ovat samalla harjoitusta tulevan talon sisällölle. Haluamme jatkossa tarjota jäsenillemme entistä enemmän vastinetta, ja siksi tässä tilanteessa jokainen vapaaehtoinen jäsenmaksu on kullanarvoinen. Ole hyvä ja tue meitä – olemme kiitollisia kaikesta avusta!

vapaaehtoinen jäsenmaksu 18 euroa
vapaaehtoinen kannatusjäsenmaksu 50 euroa
vapaaehtoinen yhteisöjäsenmaksu 100 euroa

Tilinumero on FI10 4055 0010 8223 73. Pankin BIC-koodi on HELSFIHH. Maksun saajaksi merkitään Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry, viestikenttään Kannatusmaksu.

Terveyttä ja iloista kesää kaikille toivottaa
Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry:n hallitus