Pöpöjen salaperäinen maailma

Pro lastenkirjallisuus siirsi Kallion kirjaston Satulinnaan suunnitellun tapahtuman verkkoon koronatilanteen vuoksi. Verkkotapahtuma on osa Kallio kipinöi -viikkoa ja Hämeentie-juhlaa. Tästä kirjoituksesta löydät kaiken verkkotapahtumaan liittyvän tiedon.

Tervetuloa tutustumaan pöpöjen salaperäiseen maailmaan! Tutkimusvälineinä käytämme lastenkirjoja, kyniä, paperia ja mielikuvitusta. Ajankohtaiseen aiheeseen tutustutaan lukemalla, piirtämällä ja värittämällä.

Kirjavinkit bakteereista, viruksista ja sairastamisesta

Voit ladata vinkkilistan aihetta käsittelevistä lastenkirjoista
klikkaamalla tästä!

Listalla on myös ruotsin- ja englanninkielistä kirjallisuutta sekä monta teosta, jotka ovat saatavilla myös verkon kautta.

Korona-aiheinen värityskirja

Ilmaiseksi ladattava (englanninkielinen) ja tulostettava värityskirja ”What You Can Do About COVID-19” löytyy klikkaamalla tästä. Latausohjeena on merkitä numero 0 siihen kohtaan, missä kysytään latauksen hintaa. Värityskirjan tekstit ovat Scott Emmonsin ja kuvat ovat 11 eri kuvittajan käsialaa.

Piirustustehtävä

Piirrä parhaat pöpönkarkoituskeinosi! Millä tavalla bakteerit ja virukset häädetään? Miltä virus voisi näyttää? Ota mielikuvitus avuksi ja näytä meille!

Kuvan piirustuksestasi voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen pro.lastenkirjallisuustalo@gmail.com tai Facebookin Messenger-viestinä (www.facebook.com/lastenkirjatalo). Mikäli jaat kuvan omalla sosiaalisen median tililläsi, merkitse siihen meidät, niin pääsemme jakamaan niitä eteenpäin! Lähettämällä kuvan annat meille luvan julkaista sen Pro lastenkirjallisuuden Facebook-sivulla, Instagram-tilillä ja verkkosivuilla. Liitä mukaan tekijän nimi tai nimimerkki sekä kuvateksti.