Tulossa: Runo on seuraa vailla – Lastenrunotapahtuma aikuisille 20.9.2022

Runo on seuraa vailla – Lastenrunotapahtuma aikuisille

20.9.2022 klo 17-20 Päivälehden museossa

Järjestäjä Pro Lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry

Runotapahtumassa aikuiset voivat tutustua korkeatasoiseen suomalaiseen lastenrunouteen voidakseen innostaa sen pariin lapsia päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa. Tutkimusten mukaan runot vaikuttavat monin tavoin positiivisesti lasten kehitykseen, mm. keskittymiskykyyn, muistiin, kielentajuun, lukemaan oppimiseen ja tunnetaitoihin.

Tapahtumalla kunnioitetaan viime vuonna edesmenneiden lastenrunon mestareiden Jukka Itkosen, Kirsi Kunnaksen ja Ilpo Tiihosen elämäntyötä ja samalla esitellään luomisvoimaisia nykyisiä lastenrunoilijoita, kahdella kotimaisella kielellä. Tapahtuman ohessa voi tutustua museon Tiitiäisen aika -näyttelyyn ja lastenrunokirjojen pop up -näyttelyyn.

Merkkaa tapahtuma jo nyt kalenteriin, tarkempi ohjelma julkistetaan elokuussa!