Tunnelmia Runo on seuraa vailla -tapahtumasta 20.9.2022

Syyskuisena iltana Pro Lastenkirjallisuus ry järjesti aikuisten runotapahtuman Päivälehden museossa. Tapahtumaan löysi tiensä mukavan suuri joukko runouden ystäviä.

Kiitos runokirjanäyttelyyn osallistuneille kustantamoille.

Tapahtuma alkoi tutustumisella Päivälehden museon Tiitiäisen aika -näyttelyyn, joka käsittelee Kirsi Kunnaksen tuotantoa. Näyttelyn arkkitehti Alexander Reichstein taustoitti yleisölle näyttelyn syntyä.

Alexander Reichstein

Illan aikana kuulimme emerita professori Leena Kirstinän luennon hiljattain edesmenneiden Jukka Itkosen, Kirsi Kunnaksen ja Ilpo Tiihosen tuotannosta. Samojen mestareiden runoja yleisölle lausui Jarmo Heikkinen.

Jarmo Heikkinen
Leena Kirstinä

Lopuksi kuulimme runoja kolmen nykyrunoilijan itse lausumana. Laura Ruohonen, Annika Sandelin ja Tuula Korolainen esittivät näytteitä omasta tuotannostaan, ja lopuksi vastailivat yleisön kysymyksiin. Tulipa esille jopa ehdotus lastenruno-battlesta!

Vasemmalta: Laura Ruohonen, Annika Sandelin ja Tuula Korolainen

Lämmin kiitos kaikille runotapahtumaan osallistuneille! Kiitos myös Päivälehden museolle yhteistyöstä.