Joulukalenteri 2020 – Avaa salaperäinen ovi…

…ja löydät lastenkirjavinkkejä pukinkonttiin ja virikkeitä joulunodotukseen.

Pro lastenkirjallisuus avaa taas suositun lastenkirja-aiheisen joulukalenterinsa. Se sisältää 24 kirjaehdotusta päiväkoti- ja alakouluikäisille vuoden 2020 sadosta. Tällä kertaa kaikki ovat kotimaisia, koska yhdistyksemme haluaa tukea koronavuoden koettelemia kirjailijoita ja kuvittajia.

Pron nettisivuilla kalenteri on 1.12. lähtien käytössä kokonaan, Facebookiin ja Instagramiin aukeaa uusi luukku joka päivä. Kirjallisten esittelyiden joukossa on yllätyksinä viisi videoklippiä, joilla kirjailijat lukevat otteita teoksistaan.

Osa joulukalenterin kirjoista on myynnissä pop up -nettikirjakaupassamme.

Joulukalenterin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Susanna Gillberg ja Tuula Korolainen. Kirjaesittelyitä ovat heidän lisäkseen kirjoittaneet Piia Bågman, Marjut Hjelt, Arja Kanerva, Maija Karjalainen, Kaisa Lange, Markku Lemmetty, Ilpo Mikkonen ja Ulrika Rudbäck.

Pro lastenkirjallisuus kiittää lämpimästi videoihin osallistuneita kirjailijoita, ohjaaja Jani Ilomäkeä ja kuvauspaikan tarjonnutta Lastentarhamuseota. Kiitos myös kirjoja lähettäneille kustantajille.

Hyvää joulunodotusta ja iloisia lukuhetkiä!