JOULUKALENTERIN LUUKKU 12 (2020)

Katja Lahti: Pikkis ja talvensiemenet. Kuvitus Annukka Palmén. Lasten Keskus. 86 s.

Talven vitkastelu hermostuttaa Mörököllimetsän väkeä. Talvimörönpäivä lähestyy, mutta Kuulampi on edelleen sula, karhut eivät saa unen päästä kiinni ja metsäjänikset hikoavat talvikarvassaan. Pikkistä pännii, sillä hän odottaa lunta ja talvipötköttelyä. Missä ihmeessä talvi luuraa?

Seikkailu pääsee vauhtiin kun Pikkis ja hänen ystävänsä Kirppa löytävät metsästä helmenvalkoisia , heliseviä palleroita: talvensiemeniä! Ystävykset lähtevät matkalle kohti kaukana siintävää Hankitunturia ja lumiväen asuinsijoja. Matka vaatii kaveruksilta sekä lihas- että mielivoimia. Metsä ja sadun lumo, jännittävät ja hieman vaarallisetkin tapahtumat kuljettavat ystävyksiä tunturia kohti.

Tämä kirja sopii mainiosti esimerkiksi unisatukirjaksi päiväkoti-ikäisille, juoni etenee sujuvasti ja kuvitus tukee hienosti tarinaa. Alakouluikäiset lukevat kirjan varmaan ahmimalla.

Vauhdikkaan ja värikkään tarinan päätteeksi päähenkilö, mörökölli Pikkis miettii: ” Seikkaillessa oli ikävä kotiin, ja kotona oli ikävä seikkailua”.