JOULUKALENTERIN LUUKKU 19 (2021)

Christian Dreller – Elki Bruder: Hopsu ja joulun ihme (Ein Weinachtswunder für Hase Hopp, 2020). Suom. Seija Kallinen. Mäkelä 2021. 32 s.

Hopsu-jänö on jo pitkään odottanut joulua ja valmistanut lahjan Huisku-oravalle, joka on kutsunut hänet joulun viettoon. Lumimyrsky yllättää metsän eläimet, tuuli vinkuu nurkissa ja lumi peittää tienoon.  Aamulla Hopsu pakkaa reppunsa ja lähtee Huiskun luo. Kuinka ollakaan, lumimyräkän vuoksi moni metsän asukas on joutunut pulaan ja pieni Hopsu auttaa kaikkia vastaantulijoita parhaansa mukaan, itsensä unohtaen. Vaivalla valmistettu Huiskun lahjakin saa uuden omistajan.

Hopsu ja joulun ihme on kuvitettu riemukkaan valloittavasti. Lämminhenkiset eläinhahmot ovat persoonallisia ja selkeästi piirrettyjä. Tämä valoisa ja herttainen eläintarina on todellinen seikkailu perheen pienimmille. Lopun jouluriemu herkkupöydän äärellä huipentaa eläinten yhteisen joulun. Hyvä joulumieli tulee toisten huomioimisesta ja auttaminen tekee onnelliseksi. Hopsun joulu muuttuikin aivan toisenlaiseksi, kuin hän oli kuvitellut.

”Ja niin ihmeellisen ihanaa joulua eivät eläimet olleet vielä koskaan viettäneet”.

Takaisin kalenterin etusivulle.