JOULUKALENTERIN LUUKKU 2 (2021)

Sirkka Knuutila: Rosmariini ja valkoinen joulu. 24 tarinaa joulunodotukseen. Kuv. Olya Badulina. Avain 2021. 102 s.

Lumipyry peittää tonttukylän ja tonttulapset rientävät pulkkamäkeen. Samaan aikaan tonttuja kuitenkin huolettaa etelän kaupunkien lumitilanne ja uhkaava lumeton joulu. Rosmariini on ahkera ja innokas tonttutyttö, joka ryhtyy ystäviensä kanssa selvittämään, miten eteläänkin saisi valkoisen joulun. Tonttukylään ilmestyy yllättäen noitapoika Peeveli Pahkeinen, ja käy ilmi, että hänellä on jotain tekemistä lumimyräkän kanssa. Alkaa seikkailu, jossa päädytään pelottavana pidetyn noitanaisen, Anelma Alviina Myhkyränryömän juttusille – mutta suostuuko hän auttamaan?

Tarina vilisee tonttuja ja noitia, lumipyryä ja noitarumpuja sekä muita perinteisiin joulutarinoihin liitettyjä hahmoja. Välillä meno käy jännittäväksikin, mutta tilanne ratkeaa usein viimeistään seuraavassa luvussa.

Sirkka Knuutilan iloinen ja rikas teksti sekä Olya Badulinan pehmeän nostalginen kuvitus muodostavat kokonaisuuden, jota voi hyvin lukea joulukalenterisatuna. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt teos Rosmariini ja joulun taika (2007).

Takaisin kalenterin etusivulle.