Joulukalenteri 2022 – luukku 19

Kerttu Rahikka: Elsa ja Lauri tutustuvat puhelimiin. Kuvitus Nadja Sarell. Mäkelä 2022.
32 s.


Elsa ja Lauri ovat mummolassa, kun heidän serkkunsa Sisu tulee kylään – hän on juuri saanut oman puhelimen! Sisu esittelee älypuhelintaan ja lapset harjoittelevat sillä soittamista ja viestien lähettämistä. Pappa alkaa muistella oman lapsuutensa puhelimia ja mummu muistaa, että vintiltä saattaisi vielä löytyä vanhoja lankapuhelimia. Alkaa tutkimusretki vintille ja erilaisten puhelimien maailmaan: aikaan, jolloin kuvat otettiin kameralla, viestit lähetettiin kirjeitse ja musiikkia kuunneltiin levysoittimella.

Uudet ja vanhat puhelimet yhdistyvät tarinassa hauskasti, kun lapset keksivät kuvata Sisun puhelimella elokuvan vintiltä löydetyistä lankapuhelimista. Lopulta kaikki päätyvät viettämään yhteistä elokuvailtaa, jossa puhelimilla on hyvin suuri rooli.

Elsa ja Lauri -sarjan kirjoille ominaisesti tämänkin kuvakirjan lopussa on kiinnostava tieto-osuus, jossa opitaan monia asioita aina puhelimen keksijöistä tärkeisiin kännykkätaitoihin. Kirja sopii erityisen hyvin lapselle, joka saa ensimmäisen oman puhelimen.