Joulukalenteri 2022 – luukku 24

Katri Kirkkopelto: Mollin joulu. Lasten Keskus 2022. 33 s.

Jotain omituista on tapahtumassa. Mollin ystävät Sisu ja Suttu käyttäytyvät oudosti ja puhuvat jostain Joulusta, joka on tulossa. Molli ei tiedä, kuka tai mikä se Joulu on, mutta jotain hyvin kummallista kuitenkin. Joulua varten pitää siivota, laulaa joululauluja, koristella kuusi, leipoa piparkakkutalo, kirjoittaa kortteja ja vaikka mitä. Ja kilttikin pitäisi olla. Mollin mielestä Joulu tuntuu tosi vaativalta vieraalta.

Katri Kirkkopellon kirjoittama ja kuvittama Mollin joulu on tarinaltaan hassun hauska, viihdyttävän vitsikäs ja oivaltava. Molli yrittää parhaansa valmistautuessaan Joulun tuloon, mutta hän ei todellakaan ole ruudinkeksijä. Tuntematon Joulu-vieras arveluttaa ja jännittää. Molli kuitenkin ratkaisee Joulun tulevan vierailun tuomat muutospaineet omilla luovilla konsteillaan.

Kirjan lumoavan kaunis kuvitus vie mukanaan joulun tunnelmaan ja taikaan. Kuvat ovat teknisesti todella taitavasti maalattuja ja runsaat mielenkiintoiset yksityiskohdat varmasti kiinnostavat kirjan pieniä katselijoita. Kuvitus ja tarina kulkevat saumattomasti rinta rinnan. Tämä on kirja, jonka jokaisen kärsimättömän joulunodottajan tulisi katsella ja lukea. Mollin joulu sopii mainiosti yhteisiin satuhetkiin päiväkoti- ja alakouluikäisillekin.