Laajarinne, Jukka & Luoma, Mari: Kommelluksia keittiössä – Tarina kemiasta. Gaudeamus 2024. 48 s.)
Kokkailusta ja kemiasta on nyt julkaistu hauska ja innostava kirja. Lapsista on jännittävää olla mukana keittiössä, mutta mitä ihmettä tapahtuu? Voiko perunajauhoista tehdä muovia? Ihmeitä tapahtumat eivät ole, vaan perustuvat kemiallisiin totuuksiin.
Lounaalle odotetaan Tavattoman ihastuttavaa vierasta, mutta onko katastrofi keittiössä, jos kaikki ei mene ihan reseptien mukaan? Reippaan tarinan muodossa tutustutaan ruoanlaiton perusteisiin ja saadaan jopa muutamia reseptejä koko perheen kokeiltavaksi. Nuori lukija haluaa varmasti heti tehdä kirjan kokeita, joten varatkaa punakaalia (kyllä)! Muita tarveaineita löytynee aina joka keittiöstä.
Kirja on asiantuntijoiden kanssa ideoitu ja alan ammattilaisten Jukka Laajarinteen ja Mari Luoman toteuttama tietokirja. Kustantajan suositus on 6– 9 -vuotiaat. Kirja on myös äänikirjana, mutta värikäs kuvitus ja selailu toimivat parhaiten painetussa muodossa tai e-kirjana.