JOULUKALENTERIN LUUKKU 23

Vuokko Hurme & Anni Nykänen: Karkkikirja
Timanttia tietoa -sarja.
WSOY  2019. 40 s.

Mitä karkit oikeastaan ovat? Mistä ne tehdään? Miksi ne maistuvat niin hyviltä? Vuokko Hurmeen kirjoittama ja Anni Nykäsen kuvittama Karkkikirja vastaa näihin ja moneen muuhun kysymykseen, joita makean ystävä ei välttämättä osaisi kysyäkään. Kirja tarjoilee herkullisen kattauksen erilaisten makeisten historiaa sekä tietoa niiden valmistuksesta ja vaikutuksista terveyteen. Mukana on myös reseptejä, testejä ja vinkkejä tieteellisiinkin karkkikokeisiin.

Karkkikirjan kuvitus on värikäs ja hurmaava, ja kokonaisuus houkuttaa kirjan tarkkaan tutkimiseen. Kiinnostavan aiheen ja pirteän kuvituksen vuoksi tähän tietokirjaan tarttuvat mielellään kaikenikäiset – niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin! Etenkin näin joulun alla…

 Bonuksena herkullinen karkkiresepti Karkkikirjasta (sivulta 25):

Oma patukka
Millainen on unelmiesi suklaapatukka? Osta kaupasta raaka-aineet: taloussuklaata ja esimerkiksi pähkinöitä, rusinoita tai kuivattuja hedelmiä, vaahtokarkkeja, muroja tai mysliä, lempikeksejäsi tai -karkkejasi. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa ja sekoita pieneksi pilkotut aineet suklaan sekaan. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan ja anna jähmettyä. Leikkaa jäähtynyt seos sopivan kokoisiksi patukoiksi. Suunnittele ja koristele unelmiesi suklaapatukan käärepaperit leivinpaperista, paperisista kakkuvuoista ja lahjanarusta.

Takaisin