Tietosuoja-asetuksesta

Aurinkoista alkukesää! Lämmin kiitos kaikille yhdistyksen kevätkokoukseen osallistuneille. Yhtenä kokousasiana keskustelimme mm. uudesta EU:n tietosuoja-asetuksesta, josta tässä tarkempaa tietoa. Mikäli olet uutiskirjeen tilaaja, tarkistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla! Tämä viesti on lähetetty kaikille uutiskirjeen tilanneille. Verkkosivuillamme uutiskirje- ja tietosuoja-asiat löytyvät klikkaamalla tästä.

Tietosuoja-asetus

EU:n uusi GDPR-tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018. Yhdistyksen uutiskirje toimitetaan kaikille, jotka ovat sen tilanneet ja ovat Pro lastenkirjallisuus – Pro barnlitteraturen ry.:n jäseniä. Jäsenyys ja uutiskirjeen tilaaminen on vapaaehtoista ja tapahtuu jäsenen aloitteesta. Sen voi tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pro.lastenkirjallisuustalo@gmail.com.

Yhdistys ylläpitää jäsenrekisteriään ja lähettää uutiskirjeen MailChimp-palvelun kautta. Yhdistyksellä on jäsentensä nimitiedot (etu- ja sukunimi) sekä sähköpostiosoite. Näitä käytetään ainoastaan jäsenviestintään eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille.

Jäsenellä ja uutiskirjeen saajalla on oikeus erota ja lopettaa jäsenyytensä ilmoittamalla siitä yhdistykselle. Jäsentiedot poistetaan kokonaan jäsenen erotessa yhdistyksestä. Uutiskirjeen perumisen ja osoitetietojen muuttamisen jäsen voi tehdä itse klikkaamalla uutiskirjeen alaosassa olevaa linkkiä, joko ”unsubscribe from this list”, joka peruu uutiskirjeen, tai ”update subscription preferences”, josta osoitetietojaan voi tarkastella ja muuttaa. Jälkimmäisen linkin kautta jäsen voi itse tarkistaa, mitä tietoja hänestä yhdistyksen jäsenrekisterissä on. Halutessaan tämän voi tehdä myös olemalla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen pro.lastenkirjallisuustalo@gmail.com.